Kahvaltı Alternatifleri / Muzlu-Frambuazlı Smoothie Bowl

Kahvaltı hepimizin en sevdiği öğündür. Haftasonları özelleşen kahvaltıları, zengin pazar kahvaltıları takip eder. Türk kahvaltısı her zaman zengin çeşitliliği ile tanınır. Kahvaltıda peynir, zeytin, domates, çay ve simit aradığımız lezzetler arasında! Peynir cenneti olan ülkemizde, haftasonu kahvaltılarında bol peynir yemeden olmaz. Yumurta ise olmaz olmaz listesinin başında! Ancak bazı günler var ki, daha hafif bir kahvaltı arıyorum. Tıka basa doymayacağım, lezzetli ve besleyici bir kahvaltı arayışına giriyorum. Cumartesi sabahlarını kendime ayırmayı seviyorum. Sabah erken kalkıp, spor yapmayı tercih ediyorum. Bol limonlu suyumu içip, pilates yaptıktan sonra hafif ve hızlı bir kahvaltı ile güne başlamayı seviyorum. Hafta içi bazı günlerde de yulaflı hafif bir kahvaltı ile güne başlamayı tercih ediyorum. Kalori olarak bakarsanız, 1 dilim ekmek, peynir ile yaptığınız kahvaltıya denk gelebilecek kalori içeriğine sahip. Ancak sindirim rahatlığı, bol meyve içeriği ile beni daha çok mutlu ediyor. Bir diğer faktörde hazırlama kolaylığı!

Bu kahvaltıyı hazırlamanız 5 dk nızı alacaktır. Buradaki en önemli nokta, üzerini zenginleştireceğiniz chia tohumu, hindistan cevizi tozu  ya da taze doğranmış hindistan cevizi, susam, fındık-fıstık-ceviz, baharat gibi altenatiflerdir. Baharat olarak ilk sırada tarçın yer alıyor. Birazda tatlı olmasını sevdiğim için fıstık ezmesi ya da bal eklemeyi tercih ediyorum.

Evde kalan meyvelerinizi dilimleyip, buzdolabı poşetinde buzlukta dondurabilirsiniz. Özellikle muzları dilimleyip, ayrı ayrı poşetliyorum. Canım tatlı istediğinde ya da kahvaltı da hemen blenderdan geçerirek tüketebiliyorum. Bahçemizden topladığımız frambuazları da ufak kaplarda ezilmeden dondurarak saklıyorum. Ya da donmuş olarak alabilirsiniz, istediğinizde dolabınızdan çıkarıp tüketebilirsiniz. Bu tarif yulafsız, sadece meyveler ile hazırlanmış, ferah bir kahvaltı. Ayrıca canınız tatlı istediğinde de güzel bir ara öğün olabilir.

Malzemeler

  • 1 adet dondurulmuş muz
  • 4-5 adet donmuş frambuaz
  • 2-3 yemek kaşığı yoğurt (activa da tercih edebilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • Üzeri için 4-5 dilim muz, 4-5 adet frambuaz, tarçın, hindistan cevizi, yaban mersini tercihe göre dilim badem, fındık, ceviz vs. eklenebilir.

Hazırlama Aşamaları

  1. Dondurulmuş muz ve frambuazı blender a atarak püre haline gelene kadar çalıştırınız.
  2. Püre haline geldikten sonra içine yoğurt ve balı ekleyerek, karıştırınız.
  3. Karışımı servis kasesine dökünüz. Spatula yardımı ile içini iyice toparlayabilirsiniz. Üzerini istediğiniz meyve, kuruyemiş ve baharatlar ile süsleyebilirsiniz. Fotoğrafta üzeri frambuaz, muz, hindistancevizi, susam, tarçın ve yaban mersini ile süslenmiştir.

Afiyet olsun..