Muzlu Magnolia

Hafif sütlü tatlıları kim sevmez. Hele içinde bebe bisküvisi gibi lezzetli ve yumuşak bir bisküvi de varsa! Muz ya da çilekle yapıldığında ikisi de çok lezzetli olan Magnolia bizim evin favori tatlıları arasında yer alıyor. Hem hazırlaması kolay, hem de soğuk soğuk yemesi. Ayrıca hafifliği ile bütün bir tencereyi tek başınıza yiyebilirsiniz:) 

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 paket cicibebe bebe bisküvisi (172 g)
  • 2 yumurta sarısı
  • 70 g şeker (1/2 su bardağı)
  • 2 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası (4 silme yemek kaşığı)
  • 1 paket sıvı krema (200 ml)
  • Vanilye çubuğu ya da vanilin
  • 3 adet muz ya da 300 gr çilek

Hazırlama Aşamaları

 

Öncelikle ufak bir tencerede az miktarda su kaynatınız. Şeker ve yumurta yı benmari usulü pişireceğiz.

Benmari Usulü:

Bir tencere ya da ısıya dayanklı bir kap yarısına kadar su ile doldurularak, kaynatılır. Üzerine ısıya dayanaklı, altta kaynayan su tenceresine oturabilecek ayrı bir kap yerleştirilerek içine erimesini ya da benmari usulü pişmesini istediğiniz malzemeler konularak, direk ısıya maruz kalmadan, su buharı ile pişmesini sağlarsınız.

  1. Suya değmeyecek şekilde metal bir kaba yumurta sarısını ve şekeri koyarak, tel çırpıcı ile çırpınız.
  2. Şeker ve yumurtanın bulunduğu metal kabı, kaynayan suyun üzerine yerleştirerek, karışımın rengi açılıp, köpük kıvama gelene kadar 3-4 dk benmari usulü pişiriniz. 
  3. Ayrı bir tencerede süt ılık hale getirilir. Vanilya çubuğunun içi bir bıçak yardımı ile sıyrılarak süte ilave edilir, vanilya çubuğunuda bir süre içinde bekletebilirsiniz. Vanilya ile beraber sütü ılıtınız, kaynatmayın. Süt ılıkdıktan sonra vanilya çubuğunu içinden alınız.
  4. Yumurta ve şeker karışımına nişasta ilave edilerek, karıştırılır. Ilınan sütten bir kepçe yardımı ile bir kepçe nişastalı karışıma ekleyerek, çırpmaya devam edin. Karıştırırken her defasında 1 kepçe olacak şekilde 4-5 kepçe daha süt ilave ederek karıştırınız. Nişastalı karışımı süt ile biraz açtıktan sonra ılınan sütün içine dökerek, karıştırınız.
  5. Nişastalı karışımı süt ile karıştırdıktan sonra sütün bulunduğu tencereyi ısıtarak, karıştırınız. Muhallebiliyi hazırlamış oldunuz.
  6. Süt 1-2 dk kaynadıktan sonra altını kapatarak, soğumaya bırakınız. Soğurken ara ara karıştırmakta fayda var, kabuk tutmasını engellersiniz.
  7. Bir yandan oda sıcaklığındaki kremayı bir kaba alarak, yüksek devirde çırpınız. Kabı ters çevirdiğinizde krema akmayacak kıvama gelmeli. Ya da mikseri yukarı çektiğinizde oluşan tepe devrilmemeli:)
  8. Soğuyan muhallebinin içine 2 sefer bir spatula yardımı ile kremayı ilave ederek, alttan yukarı doğru yavaşça kremayı muhallebiye yedirin.
  9. Muzları ya da çilekleri ince ince dilimleyin. Yerken ağzınıza ufak parçalar gelmesini isterseniz, ona göre küçük dilimler haline getirebilirsiniz. Ya da ince ince dilimleyebilirsiniz. 
  10. Bebe bisküvisini bir poşet içinde ezerek ufalayınız.
  11. Muhallebi, meyve ve bisküvi ayrı kaplarda hazırken, birleştirmeye başlayabiliriz.
  12. Evdeki istediğiniz boy kavanoz ya da kaseleri kullanabilirsiniz. Kapaklı kavanozlar özellikle tercihim. 
  13. Kavanozların alt kısmına muhallebiyi koyunuz, üzerine muz/çilek dilimlerini koyarak, üzerine bir kat bebe bisküvisi yerleştiriniz. Üzerine yine muhallebi koyarak, muz/çilek ve bisküvi şeklinde kavanozu tamamlıyoruz. Büyük bir kavanoz ise 3 adımda doldurabilirsiniz.
  14. Kavanozların kapaklarını kapatarak ya da streç film ile ağızlarını kapatarak, buzdolabında soğuyana kadar bekletiniz.
  15. Soğuk tüketmeniz tavsiyemdir. İsteğe bağlı olarak üzerine ya da içinde fındık/ceviz gibi kuruyemiş ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun..