Şekersiz Fındıklı Kurabiye

Spor yaparken sizi motive edecek, güçsüz yanlarınızı belirleyip bedeninizi geliştirecek bir spor hocanızın olması büyük katkı sağlıyor. Bedenimin farklı kas gruplarını çalıştırmak, zihnimi temizlemek ve eğlenmek amacıyla farklı sporları tercih ediyorum. Herbirinin birbirini desteklediğini düşünüyorum. Yoga zihnimi düşüncelerden arındırırken, bedenimi güçlendirerek, esnetiyor. Pilates ise biraz daha kardio yapmamı sağlarken, çok farklı kas gruplarımı çalıştırarak, incelmeme büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. Yürümek, koşmak ise hayatıma hareket katmak, kafamda dönen düşünceleri çözmek ve güçlenmek için vazgeçilmezler arasında. Yapmaktan büyük keyif aldığım diğer spor ise Tenis oynamak. Kortta koşturmak, normal koşmaktan daha fazla terletirken hem de eğleniyorsunuz. Rakibinizin olması, oyun alanında yeni stratejiler geliştirmenizi ve açık alanları görmenizi sağlıyor. Tenis hocamın deyişiyle hataya karşı oynanan bir oyun. Az hata yapıp, karşı tarafı hataya sürüklemeniz gerekiyor.

Öğlen aralarında işten fırsat buldukça spor yapmaya çalışıyorum. Malumunuz günümüz koşullarında akşam eve gelindiğinde çok fazla vakit kalmıyor. Kısa sürede olsa öğlenleri değerlendirmek faydalı oluyor. Kısa zamanlarda spor yapmayı değerlendirirken, beslenme düzenimizi ihmal etmemeliyiz. Özellikle spor yaparken spor öncesi ve sonrası tükettiğimiz besinleri özenle seçmeliyiz. Spor öncesinde karonhidrat ağırlıklı, hızlıca kana karışıp, bize enerji verecek yiyecekler tercih ederken, spor sonrası kaslarımız için protein almaya özen göstermeliyiz. 

Spor öncesi hocamız (@lsaydemir) bize hazırladığı kurabiyelerden verdi. Şekersiz, unsuz ve acayip lezzetli. Çay yanına ve spordan önce tüketmek için harika bir kurabiye. Kendisi bütün kurabiyeleri çiçek şeklinde öyle güzel hazırlamış ki bayıldım. Tarifi ilk denemem de kurabiyeleri çok ince açtığım için fırında yaktım. Sonradan eşimin deyimiyle köfte şeklinde hazırladığım kurabiyeler evimizden eksik olmamaya başladı. Bol fındık ve dut sebebi ile oldukça kalorili olsalar da, oldukça besleyici ve faydalılar. 

 

Malzemeler

  • 120 g fındık (1 su bardağından 1-2 yk fazla)
  • 55 g kurutulmuş dut (1 su bardağı)
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 yumurta

Şekersiz Fındıklı Kurabiye Hazırlama

  1. Fındık ve dutları rondodan geçiriniz. Boyut olarak un haline de getirebilirsiniz ya da biraz daha iri halde bırakabilirsiniz.
  2. Kakaoyu ekleyerek, karıştırınız.
  3. En son yumurtayı ekelyip, yediriniz. Biraz yapışkan bir hamur elde edeceksiniz. İki yağlı kağıt arasına hamuru yerleştirerek, hamuru bir parmak kalınlığında açarak, kurabiye kalıpları ile şekillendirebilirsiniz. Ya da kolay olsun derseniz, yuvarlaklar haline getirebilirsiniz. 
  4. Ufak yuvarlaklar hazırlayarak, çatal ile ezdirerek şekil verdim. Çatalı her defasında ıslatarak hamura yapışmasını engelledim. 

Spor öncesi ve tatlı krizlerinde afiyetle tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun..