Kıymalı Kabak Spagetti

Yaz gelince kabaklı tarifler ortaya çıkmaya başlıyor. Glutensiz hayatımızın tabanını da sebze ve et oluşturuyor. Bu sebeple alternatif yemek arayışlarımızda bu akşam kabağı spagetti gibi zemin olarak kullandım. Kabağı spagetti gibi doğramak için bir soyucu kullandım. yoksa daha geniş olarak yapsa da kabuk soyucu kullanabilirsiniz. Kabak çabuk piştiği için geniş olması sorun olmaz.


Malzemeler

  • 5 adet orta boy kabak,
  • Yarım demet dereotu,
  • Taze kekik / kuru kekik
  • 200 g kıyma,
  • 2 adet beyaz soğan,
  • 2-3 diş sarımsak

 

NOT: Kabak soyacağı daha önce Tschibo dan almıştım. Normal kabuk soyucunun tırtıklı versiyonu. Spagetti yapmasa da kabuk dilimleyici ile ince dilimler de yapabilirsiniz.

Hazırlama Aşamaları

  1. Kabakların önce kabuklarını ince bir şekilde kesici ile alarak, yıkayınız.
  2. Dilimleyici ile spagetti şeklinde kesebilirsiniz. Keserken çekirdeğine geldiğinizde kesme işlemini bırakınız. Orta kısmını ayırın. Çekirdeklere su salarak tadını ve pişme süresini etkileyecektir. 1 soğanı jülyen doğrayınız. 2-3 sarımsağı minik minik dilimleyin.
  3. Bir tavaya önce zeytinyağı koyunuz, soğan ve sarımsakları ekleyerek kavurunuz. Üzerine kabak dilimlerini ilave ediniz. Biraz kavurduktan sonra üzerini kapakla kapatarak pişmeye bırakınız. Kendi suyunu salıp çekecektir. Pişmeye yakın ince ince kıydığınız dereotunu üzerine serperek, karıştırınız.
  4. Bir tavada, kıymayı kavurunuz. Üzerine taze ve kuru kekik serpebilirsiniz. Kıyma kavrulunca, üzerine biberle hazırlanmış domates sosunu ilave ederek, biraz kavurunuz.
  5. Kabaklar ve kıymalı sos ayrı ayrı pişince, zemine önce kabakları yerleştirin, üzerine kıymalı sosu yaydırın. En üste ceviz, kabak çekirdeği ya da dolmalık fıstığı kavurarak süsleyebilirsiniz.


Afiyet olsun,