Fit Dürüm – Spring Roll

Kolay tarifler ve farklı lezzetler arayanlar için değişik bir tarifim var. Hafif bir uzakdoğu havası da var. Yufka kullanmadan rengarenk bir dürüm hazırlayabilirsiniz. Hamur işi yemek istemiyorsanız da güzel biralternatif. 

Yazın piknik yapmak ve haftasonu park kaçamakları içinde oldukça pratik. Piknikte her zaman peynir, ekmek ya da mangal yapmak yerine, farklı bir tarifle sofranızı renklendirebilirsiniz. Sebzeleri ince ince doğrayıp bir kavonoza koyarak, piknikte de hazırlayabilirsiniz. Daha önce pirinç yufkası kullanmadıysanız ilk etapta biraz zorlanabilirsiniz ama kullandıkça eliniz alışacak ve rahatça saracaksınız, tedirgin olmayın. Pirinç yufkasını ıslatarak kullandığınız ve kolay yırtılabildiği için dikkatli olmak lazım. Doku olarakta ıslatınca yapışkan olduğu için sarma aşamasında tekrar tekrar aç-kapa yapmadan, tek seferde sarmanız gerekiyor. Pirinç yufkasını macro center ve metro larda rahatlıkla bulabilirsiniz. Geriye kalan malzemeler ise her yerde bulunabilecek basit malzemeler. 

Malzemeler

  • 2-3 tane Pirinç yufkası
  • 1 tane havuç
  • 1 tane salatalık
  • 1 tane kırmızı biber
  • 3-4 yaprak marul

Hazırlama Aşamaları

  1. Havuç, salatalık ve kırmızı biberi jülyen (ince,uzun) doğrayınız.
  2. Pirinç yufkası büyüklüğünde bir kaba su koyunuz. Yufkayı içinde 1 dk bekletin, kenara alarak tabakta 1 dk yumuşamasını bekleyin. Pirinç yufkası paketten çıkınca sert ve kırılgan oluyor. Kırmamaya özen gösterin, suda bekleyince yumuşuyor. 
  3. Tabağa aldığınız yufkanın bir tarafına marulu yerleştirin, üzerine ince ince doğradığınız sebzeleri dizin. Dürüm yapıyormuş gibi önce yufkanın sağ ve sol taraflarını hafifçe içeriye katlayın, sonra boydan dikkatlice yufkayı kapatın. Bütün halde biraz bekletirseniz yufka hafif sertleşip, ürünlere yapışacaktık. 
  4. Sebzeli dürümünüzü 3-4 parçaya bölerek servis edebilirsiniz.
  5. Çıtır ve renkli sebzelerle hazırladığınız dürümü servis ederken fıstık ezmesi ile servis edebilirsiniz. Fıstık ezmesi banmak için katı kıvamda ise biraz zeytinyağı ile karıştırarak, sos kıvamına getirebilirsiniz.   

Bahar ve yaz aylarında hem sağlıklı bir atıştırmalık olarak hemde piknik sofralarınızı renklendirecek nefis bir tarif.

Afiyet olsun..