Flammekueche/Tarte Flambee – İnce Peynirli Ekmek – Alsace Mutfağından Tarifler-3

Pizza gibi görünen ve pizza gibi pişirilen ama pizza olmayan bir lezzet:) Fransızlar pizza olduğunu kabul etmiyor. Almanya-Fransa arasında yıllarca el değiştiren Alsace bölgesin de kültürlerde içiçe geçmiş. Tarte Flambee ya da Almancası Flammekueche aslında Alsatian bölgesine özel peynirli-ince bir ekmek. Alsace bölgesine özgü bu geleneksel ekmek ince hamuru ve peynir dolgulu malzemeleriyle pizzaya benzetilmektedir. Ekmek pişirilmeden fırının ısısını kontrol etmek amaçlı pişirilen bu ince hamur ekmek, ismini kömürle dans eden alevlerden almaktadır. Flammekuchen, alevli kek, ateşin alevlerle dansından gelmektedir. Tarte Flambee, Alsace bölgesinde acıktığınızda ya da şarabın yanına eşlik edecek güzel bir atıştırmalık alternatifi. Geleneksel hali, creme fraiche, soğan ve domuz sosisi ile hazırlanmaktadır. Bölgede sevilerek tüketilen münster peyniri ve farklı malzemelerle de bulabilirsiniz. 

En temel ekmek hamurundan hazırlanan Tarte Flambee yi bazı restoranlarda tart hamuru gibi çıtır bir hamurla da yedik. Eve gelince ekmek hamurundan biraz ayırarak pişirdiğimde çok sevdik. Karamelize olmuş soğanları ve taze krema ile hafif ve ince bir ekmek lezzetindeydi. Biz de bu bölgenin lezzetini, yerli malzemelerle hazırlamış olduk. Lezzetin birebir aynısının olması mümküb değil peynir ve kremadan fark oluşsa da en yakın lezzeti yakalayacağınızı söyleyebilirim.

Flammekueche/Tarte Flambee

Malzemeler

 

Hazırlama Aşamaları

  1. Hamuru ince bir şekilde açınız.
  2. Bir kapta hazırladığınız Creme Fraiche’i 2 yemek kaşığı krem peynir ya da yumuşak beyaz peynir ile karıştırınız.
  3. İnce açılmış hamurun üstüne sürerek, fırınlayınız.
  4. Fırınınızı 200 C ye ayarlayarak, alt-üst modunda fırınınızın en alt kısmında, hamurun altı kızarana kadar 4-5 dk pişiriniz. 
  5. Altı piştikten sonra peynirden biraz daha sürerek, soğanları üzerine yayarak, fırınınızın orta-üst rafına yerleştiriniz. 
  6. Soğanlar karamelize olup, pişince fırından alabilirsiniz. 
  7. Servisten önce üzerine tuz karabiber ilave etmeyi unutmayınız. 

Afiyet olsun..