Çikolatalı – Hurmalı Yulaf Lapası

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Diyetlerin ve hafif yiyecekleri hayatımıza çekmenin bir yolu olarak gördüğüm yulaf, benim mutfağımın temel besini oldu. Hele yulafın karın yağlarını eritmede büyük bir etkisi olduğunu öğrendikten sonra hayatıma daha fazla girdi. Doğum sonrasında kalan kilolarımı vermek için savaştığım 1 yıl boyunca, diyetle beraber hayatıma pişmiş yulaf lapası girdi. Önceden granola ya da pişmeden tercih ettiğim yulafı şuan ılık ve pişmiş hali ile çok seviyorum. Pişiriken de içine farklı meyve ve kuru meyvelerle tatlandırırken, süt ve süt ürünlerini bırakmamla birlikte yulafı da farklı bitkisel sütlerle pişirmeye başladım. 

Yulaf tercihi çok önemli. Favorim Mornflake – Creamy superfast oats olsa da her geçen gün artan fiyatı sebebi ile farklı alternatiflere yöneliyorum. Etinin yeni çıkardığı öğütülmüş yulaf'ta tadı ve dokusu ile sevdiklerim arasındadır. Öğütlmemiş olanın parçacık boyutunu biraz büyük buluyorum ve pişerken hiç yumuşamıyor gibi geliyor.

Ingredients

  • 4 yemek kaşığı yulaf 
  • 1 su bardağı süt (Tercihim badem sütü, laktozsuz süt, hindistan cevizi sütü) ve 1/4 su bardağı su
  • 3-4 adet hurma (hurmanın büyüklüğüne bağlı, medine hurması ise 2, daha ufak hurmalar için 3-4 tane tercih edebilirsiniz.)
  • 1 tatlı kaşığı kakao (tercihe bağlı, canım çikolata çekiyorsa koyuyorum, kakao olmadan daha hafif oluyor.)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Üzerine 1/2 muz ve badem dilimleri, tercihen hindistan cevizi tozu  

 

Hazırlama Aşamaları

  1. Hurmaları ufak ufak doğrayınız. Yulaf ile beraber kakoyu da ekleyerek pişiriniz.
  2. Yulaflar iyice pişene kadar, sürekli karıştırarak pişiriniz. Sıvı miktarı az gelirse biraz su ilave ederek, pişirmeye devam edebilirsiniz. Yulafın markasına bağlı olarak pişme süresi, su çekiciliği değişiyor.
  3. Kıvamını yaptıkça ayarlayacaksınız ben çok sulu ve kuru sevmiyorum. Biraz akışkan kalmasından yanayım. Soğuyunca taşlamayacak hala biraz daha sulu kalacak şekilde bırakıyorum. 
  4. Yulafı bir kaseye alarak biraz soğutunuz. Üzerini muz dilimleri ve badem ile süsleyebilirsiniz. 

Afiyet olsun..