Tarçınlı Yıldız Yeni Yıl Kurabiyesi – Zimtsterne

Yeni yıl zamanı İstanbul'a nadiren kar yağar. Biz de her sene umutla bekleriz. Çünkü yağan kar, parlayan güneş kadar mutlu eder insanı.. Pandemi ile eve kapanınca, evimize kar yağsın, biraz beyaz hava evi sarsın istedim. Almanların yeni yıl üzeri yaptığı, Zimtsterne bol tarçınlı, klasik yeni yıl kurabiyesi. Pişerken fırından yükselen o tarçın kokusu, evi öyle bir sardı ki.. koku için bile pişirilebilecek bir kurabiye! Hem görüntüsü hem tadı şahane.

İşin sırrı birazda kurabiyeleri kalın keserek, dışı şekerleme gibi sert, içi badem ezmesi gibi yumuşak kalması. 

yaklaşık 30 adet kurabiye için

Malzemeler

  • 2 yumurta beyazı
  • 200 g şeker (1 su bardağı)
  • 2 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı (silme) tarçın
  • 300 g badem unu

Hazırlama Aşamaları

  1. Yumurta akını yüksek devirde çırpın ve köpük gibi olmaya başlayınca şekeri ilave edin. Limon suyunu ekleyerek yüksek devirde çırpın.
  2. Badem unu, tarçın, vanilya ilave ederek hamuru karıştırınız.
  3. Hamur biraz nemli, yapışkan bir hamur oluyor. Streç filme sararak, en az 2 saat buzdolabında bekletiniz. Hamur dokununca elinize fazla yapışıyorsa 1-2 yemek kaşığı un ilave ederek, karıştırabilirsiniz. 
  4. Hamuru buzdolabında bekletince, daha kolay şekilleniyor. Hamuru açmadan tezgaha pudra şekeri serpebilirsiniz. Un yerine pudra şekeri ile yüzeyin yapışmasını engelleyebilirsiniz. Zorlanırsanız un serperek devam edin, tadında birşey değiştirmeyecektir. 
  5. Yıldız kalıbını yapışmaması için kalıbı una batırınız.
  6. Hamruru, kalıp kalınlığında yaklaşık parmak kalınlığında açabilirsiniz. İnce keserseniz, kurabiyeleriniz fırında kuruyarak, ıslak dokusunu kaybedecektir. Kurabiyenin dışı çıtır, içi yumuşak-ıslak dokuda kalıyor ve nefis bir lezzet patlaması.
  7. Yaklaşık 30 adet kurabiye çıkacaktır. Daha fazla kurabiye çıkıyorsa hamuru inceltmişsiniz demektir:) 
  8. 175 C fırında 6-7 dk pişiriniz. Kurabiyeler renk almaya başlayınca fırından çıkartabilirsiniz. Fırından çıkınca üzerlerine bool pudra şekeri dökerek, servis edebilirsiniz. 

Genelde glazing yaparak kurabiyeleri süsleselerde, bence daha fazla şekere gerek yok ve pudra şekeri ile süslemek en iyisi.. 

Afiyet olsun..