Bellini – Nefis bir yaz içeceği

 

Yaz günlerinde hem ferahlatıcı hem de hafif içecekler arıyoruz. Tekirdağ a kaçış bizim için bahçede uzanıp dinlenme, işleri bitirme ve sofra hazırlıkları ile geçiyor. Her bir öğün için özeniyoruz. Gün ışığının yönüne ve sertliğine bağlı olarak, konum değiştirerek sofralar kuruyoruz. Kahvaltı baklonda ise, kahve evin önünde içilir, akşam yemeği arka bahçede, keyif çayları ise terasta:) Sürekli bir taşınmaca:) 

Floransa ve Bologna seyahatlerim sırasında Bellini ile tanıştım. İtalya’nın bölge bölge değişen tatları ve Aperitivo saatleri farklı lezzetler sunuyor. İtalyanlar akşam üzeri biraraya gelerek, yemek öncesi atıştırmayı ve hafif kokteyller içmeyi seviyor. Aperol Spritz turuncu rengi ve hafif acı-tatlı tadı ile bu saatlerin vazgeçilmesi iken güzel yapılmış bir Bellini kesinlikle tercih edilmeli. Bazı yerlerde çileklisi de vardı. Güzel bir fikir. Bende İtalya’da kısa zamanda sevdiğim bu tadı, bizim bahçeye taşımak istedim. Üstelik alkolsüz olarak. 

Bellini, şeftali püresi ve Prosecco (İtalyanlara özgü hafif gazlı beyaz şarap) ile hazırlanıyor. Beyaz şeftali kullanıldığı için rengi daha sarımsı, beyaza yakındır. 

Evde hazırlamaya ne dersiniz? Misafirlerinizle beraber bahçede yudumlayablirsiniz, iş çıkışı evde yemek hazırlarken aperatif bi riçecek olarak kullanabilirsiniz. Tercihe göre alkollü ve alkolsüz olarak hazırlayabilirsiniz.

Şeftali Püresi

Malzemeler

  • 5 adet şeftali (Köy pazarında beyaz şeftali yoktu, nektarin aldık)
  • 2 yemek kaşığı şeker

 

Hazırlama Aşamaları

  1. Şeftalileri kabuklarını soyunuz ve 2 ya da 4 e bölerek, yağlı kağır serilmiş fırın tepsinine diziniz. 
  2. Şeftalilerin üzerinden çok ince zeytinyağı ve şekeri gezdirerek fırınlayınız.
  3. 180 C ye ısınmış fırında 20-25 dk pişiriniz.
  4. Şeftaliler renk alıp, kendilerini saldığında fırından alıp soğutunuz.
  5. Soğuyan şeftalileri rondoya koyarak, püre haline getirin.
  6. Bardağa almadan önce püreyi ince bir süzgeçten geçirerek pürüzsüz bir hale getiriniz.

Bu püre öyle lezzetli birşey oldu ki, soğutup kaşık kaşık yiyebilirsiniz:) Şeftali püresinin kalanını buzlukta dondurup, dondurma gibi tüketmeyi ya da kahvaltıda yoğurt ile karıştırarak tatlı niyetine tüketmeyi planlıyorum. Her öğün tüketilebilir. Çok lezzetli..yummy..

Bellini

Malzemeler

  • Alkolsüz için; Akmina maden suyu (diğerlerine göre daha az gazlı ve 1 litre olarak bulabiliyorsunuz.) (soğuk olsun)
  • Alkollü için; Prosecco ya da şampanya
  • Şeftali püresi
  • Buz

 

Hazırlama Aşamaları

  1. Bir bardağa 1 yemek kaşığı şeftali püresi koyarak, üzerine yaklaşık 150 ml maden suyu koyunuz.
  2. Hafifçe karıştırınız ve içerisine buz atarak tüketebilirsiniz.  

NOT: Ben hazırlarken püreyi süzgeçten geçirmeyi unuttuğum için bardağın dibinde ufak parçacıklar kaldı. Rengi de biraz bulanık göründü.

Afiyet olsun..