Çikolata Parçacıklı Kurabiye

Sonbahar gelmişken, mutfaklara daha fazla girmeye başlayarak, çayın yanına lezzetli atıştırmalıklar arıyoruz. Kurabiye keke göre formunu uzun süre koruması ve elinize alıp hemen birkaç lokmada atıştırabiliyor olma sebebi ile daha çok tercih ediyorum. Hele de içinde biraz çikolata olup, ağızda nefis bir tat bırakınca tekrar tekrar mutafağa girme sebebi oluyor:) Bu nefis çikolata parçacıklı kurabiye tarifi için lafı fazla uzatmıyım.

Bu kurabiyeleri damla çikolataları ve kuvertür/çikolata yı bıçakla parçalayarak ufak parçaları ilave ederek pişirebilirsiniz. Çikolata parçacıkları fırında çok erimez iken kestiğiniz parçalar kurabiye içinde eriyerek, fırından çıktığında içinde eriyik çikolatalar oluyor. Ayrıca sütlü/bitter çikolata yerine alışılmışın dışında beyaz çikolata ile de deneyebilirsiniz. Beyaz çikolata daha yağlı ve yumuşak olduğu için kurabiye içinde güzel bir doku sağlıyor. Her ikisi ile de denemenizi tavsiye ederim. Beyaz çikolataları sonbahar konseptine daha çok yakıştırıyorum:)

Tarif Pinch of yum sayfasından alıntıdır.

25-30 adet kurabiye çıkmaktadır. Boyutlarını çok büyük yapmazsanız, daha sevimli ve yemesi keyifli oluyor:)

Malzemeler

  • 180 g buğday un
  • 110 g tereyağ 
  • 75 g beyaz şeker (1/2 su bardağı)
  • 50 g esmer şeker (1/4 su bardağı)
  • 1 yumurta
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • Vanilya
  • 3/4 su bardağı parça çikolata (beyaz çikolata ile de çok lezzetli oluyor, mutlaka deneyin) 

Hazırlama Aşamaları

  1. Terayağını biraz erit ve soğut. Eriyik olan soğuyan tereyağ ile şekeri, şeker eriyene kadar çırpınız.

  2. Kuru karışım; un, karbonat ve tuzu bir kapta karıştırınız.

  3. Yumurtayı tereyağlı karışıma ekleyerek, karışana kadar çok kısa çırpınız. Fazla çırparsanız, kurabiyeleriniz yayılabilir. Yumurta sonrası çok çırpmamaya özen gösterin.

  4. Kuru karışımı, tereyağ, yumurta ve şekerli karışıma ilave ederek, karıştırınız.

  5. En son damla ya da parça çikolataları ilave ederek, hamuru karıştırınız. Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edecekseniz. Hamur hala elinize yapışıyor ise biraz daha un ekleyebilirsiniz. 

  6. Hamuru dondurma kaşığı yardımı ile ölçeklendirdim. Dondurma kaşığını doldurup sonra elimle ikiye ayırıp, yuvarlak toplar yaparak tepsiye dizdim. Yaklaşık 25 tane kurabiye çıkıyor.

  7. 170 C önceden ısınmış fırında 7-9 dk üzerleri hafif renk alana kadar pişirin.

Afiyet olsun..